Намерете го само от Tchibo

Рецепти от приятели

Ние в Tchibo сме щастливи, защото имаме много приятели!
Опитайте някоя от рецептите, споделени от нашите почитатели!

Ралица Георгиева

Необходими продукти:

50 гр. Тchibo Family
100 гр.захар
300 мл. мляко
300 гр. сладолед ванилия
сметана и шоколадови пръчици 

Начин на приготвяне

Заливаме с гореща вода кафето, прецеждаме и подслаждаме. Смесваме изстуденото кафе с млякото и оставяме за няколко часа в хладилник. Преди да сервираме на дъното на чашите разпределяме сладолед “Ванилия” и заливаме със сместа от млякото с кафето. Гарнираме със сметана и шоколадови пръчици (по желание).

Младен Йорданов

Необходими продукти :

Tchibo Exclusive instant
1 капачка текила
1 пакетче мед
щипка канела
пакетче суха сметана

Начин на приготвяне

С гореща вода се залива кафето,предварително сипано в чаша.Веднага се слага меда,за да се разтвори. Добавя се текилата. Малко след това се поръсва с канелата. По желание може да се сложи и пакетче суха сметана

Светла Пенкова

Необходими продукти:

2 ч.ч. лед
1 1/2 ч.ч. студено кафе Tchibo Gold Selection
1/2 ч.ч прясно мляко
1/2 ч.ч кафява захар
2 с.л. карамелен сироп
1 ч.л. разтопен шоколад
1/4 ч.л. сол
1 ванилия

Начин на приготвяне

В блендер разбийте кафето, млякото, захарта, карамеления сироп, шоколада и солта. След това прибавете ванилията и леда и продължете да разбивате, но на по-висока скорост, до получаване на кремообразна течност.

Младен Йорданов

Необходими продукти :

80 ml Tchibo Exclusive instant
20 ml кампари
няколко капки лимон
1 бучка захар

Начин на приготвяне

Сварява се кафето, налива се в чаша и се добавят кампарито, захарта и лимоновия сок.

Ива Матева

Необходими продукти :

Tchibo Exclusive
15 мл. вермут Розари
15 мл. водка
сметана
2 к. л. захар

Начин на приготвяне

Сварява се силно кафе. Като поизстине малко се прибавят и останалите продукти.

Ралица Георгиева

Необходими продукти:

4 с.л.едро смляно кафе
50 гр. млечен шоколад
4 ч.л. сметана
2 бучки захар
5 каф. чашки вода

Начин на приготвяне

Приготвя се еспресо и се разлива в по-високи чаши. Стопля се шоколада на водна баня и се прибавя към кафето. След като поизстине се слага сметана отгоре.

Светла Пенкова

Необходими продукти:

1/2 ч.ч. кафе /горещо/ Tchibo Gold Selection
2 с.л. разтопен шоколад
1 с.л. сок от черешов компот
бита сметана
шоколадови пръчици
черешки от компот /може и сиропирани/

Начин на приготвяне

В голяма, порцеланова чаша смесете кафето, черешовия сок и разтопения шоколад. Разбъркайте хубаво и украсете с бита сметана, поръсете я с шоколадовите пръчици и колкото пожелаете черешки.

Светла Пенкова

Необходими продукти:

2 чаши нискомаслено студено мляко
1 1/4 суп. лъжица неподсладено какао на прах
1 1/2 суп. лъжица разтворимо кафе Tchibo Gold election
1 1/2 суп. лъжица кафява захар
2-3 капки ванилова есенция
1 суп. лъжица прясна сметана /не е задължителна/
щипка канела на прах

Начин на приготвяне

Смесвате какаото, кафето, канелата и кафявата захар. Прибавяте малко количество гореща вода и разбърквате добре, докато захарта се разтвори напълно. Добавяте изстуденото мляко и разбърквате отново. Изстудете сместа за около час. Преди да се сервирате, прибавете сметаната, ваниловата есенция, малко канела и разбийте, докато сместа се разпени. Напитката се сервира студена!

Пенко Христов

Необходими продукти:

3/4 ч.ч. сварено и прецедено горещо кафе Tchibo Family
няколко кристалчета от ванилия
1 с.л. разбита със захар сметана
1 с.л. ракия

Начин на приготвяне

Кафето се налива в чашата за поднасяне и се разбърква със захарта и ванилията. Ракията се загрява в кафениче, подпалва се и се изсипва върху кафето. Добавя се отгоре сметаната и питието веднага се поднася. Посочените продукти са за 1 ч.ч. кафе.

Пенко Христов

Необходими продукти:

6 ч. л. фино смляно кафе Tchibo Family
400 мл. вода, щипка сол
120 мл. френски коняк
захар на бучки
6 дълбоки порцеланови чаши за кафе

Начин на приготвяне

Водата се слага да заври. След като кипне, се оттегля от котлона. Добавят се една по една лъжичките кафе и щипката сол. След това отново се връща съдът на включения котлон. След като се надигне каймакът на кафето, съдът се оттегля и котлонът се изключ-
ва. Напитката се прецежда, след което се разпределя в дълбоки порцеланови чаши за кафе. Конякът се разпределя по равно в 6-те кафета. Слага се захар по желание. Консу-
мира се леко охладено, за да се усеща ароматът на коняка.

Ценка Дюлгярова

Необходими продукти:

силно шварцкафе Tchibo Gold Selection
сироп от ягоди
прясно мляко

Начин на приготвяне

Ягодовият сироп се смесва с млякото, добавя се кафето и се разбиват.

Май Койчева Георгиева

Необходими продукти:

60 мл. Tchibo Espresso
30 мл. ликьор Тиа Мария
10 мл.мляко
черен шоколад
сметана
шоколадова пуричка

Начин на приготвяне

Разбиваме сметаната и я оставяме в хладиника. Сваряваме силно кафе и добавяме към него ликьора и млякото. На дъното на чашата натрошаваме черния шоколад. Наливаме горещото кафе. Отгоре добавяме сметаната, поръсваме със ситно настърган шоколад, добавяме шоколадова пуричка. Поднася се горещо.

Койчо Георгиев

Необходими продукти:

70 мл. Tchibo family
30 мл. червен ром
резен лимон
ситно смляно кафе
лайм (зелен лимон)
лед

Начин на приготвяне

Приготвяме кафето и добавяме рома. Разбъркваме добре. Наливаме в голяма чаша за коктейли, по ръба, на която сме поръсили смляно кафе. Добавяме леда и резени зелен лайм в чашата. Украсяваме чашата с резен лимон. Поднасяме добре охладено.

Павел Панайотов

Необходими продукти:

10 гр. кафе
1 ч.ч. вода
250 гр. кисело мляко
100 гр. пудра захар
2 жълтъка

Начин на приготвяне

Сваряваме кафето. Подслаждаме със захарта и го охлаждаме. Прибавяме разбитите на пяна жълтъци и разбитото кисело мляко. Разбъркваме добре и наливаме в чаши.

Лиляна Иванова Георгиева

Необходими продукти:

1 кафена чаша кафе Tchibo Gold
1 ч.л. мед
1 ч.л.захар
1/2 ч.чаша прясно мляко
1 топка ванилов сладолед сметана

Начин на приготвяне

Във вече приготвеното кафе поставяме захарта, за да се разтвори. Изчакваме кафето да се охлади и добавяме студеното прясно мляко, сметаната, меда и ваниловия сладолед. Поднасяме добре охрадено.

Ценка Дюлгярова

Необходими продукти:

1/2 литър вода
3 с.л. кафе
3 с.л. захар
1/4 ч.л. канела
1/4 ч.л. кардамон
1 ч.л. ванилия

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки в дълбок съд на котлона и загрейте, докато започне да излиза пяна отгоре. Не използвайте филтър. Разбъркайте добре, преди да сервирате.

Петър Атанасов

Необходими продукти:

Захар 30 г
Kоняк 25 ml
силно шварц кафе

Начин на приготвяне

Захарта се карамелизира в тесен съд, след което се отстранява от котлона и се добавя конякът. Слага се на слаб котлон, докато се разтвори карамелът и същевременно се изпари част от алкохола на коняка. Добавя се кафето. По желание може да се сервира с бита сметана.

Красимира Димитрова

Необходими продукти:

20 мл Tchibo Espresso
50 мл ликьор (шоколадов)
30 мл горещо мляко

Начин на приготвяне

Продуктите се смесват и се разбиват с миксер до получаване на пяна. Получената напитка се поръсва със шоколадови пръчици и се сервира.

Томас Ахчиян

Необходими продукти:

Смляно кафе 21 грама (по 7 грама на чаша)
Вода според вида на чашите (3 малки)
Джезве (по-малко от класическия размер, то е точно за по една доза кафе)
Захар според вкуса

Начин на приготвяне

Върху нагорещен пясък (независимо дали самият пясък е нагорещен или на жар) се поставя кафето и през цялото време се бърка леко, след което се оставя да заври. Сваля се от пясъка и се налива бавно и вимателно в порцеланови чаши. Кафето става страхотно и има дебел и хубав каймак.

Йорданка Трайкова

Необходими продукти:

100 ml прясно сварено ароматно кафе
20ml бадемов аперитив
смлени печени бадеми
захар на вкус

Начин на приготвяне

Към леко охладеното кафе се добавя бадемовия аперитив и захарта. Гарнира се със сметаната и се поръсва обилно с финно смлените бадеми.

Йорданка Трайкова

Необходими продукти:

Кафе Tchibo Gold Selection
кардамом – 1 бр
1 топка ванилов сладолед
1 лъжичка сладко от боровинки
захар на вкус

Начин на приготвяне

Кардамомът ври в 150 мл вода 5 минути, след което кардамомът се отстранява. С така ароматизираната вода се приготвя средно силно ароматно кафе. Охладеното кафе се сервира с топка сладолед и сладкото от боровинки. При необходимост може да се добави захар на вкус.

Павлета Василева

Необходими продукти:

4 с.л. Вермут
1 ч.л. кафява захар
Чаша горещо силнo кафе
2 с.л. разбита сметана.

Начин на приготвяне

Смесват се добре в предварително загрята чаша вермута, захарта и кафето, докато захарта се разтвори. Отгоре се поставя сметаната.

Tchibo

Необходими продукти:

1л мляко
4 яйца
1 чаша брашно
2 чаши кристална захар
2 супени лъжици разтворимо кафе
2 ванилии

Начин на приготвяне

Яйцата, млякото, захарта и половин чаша брашно се смесват и разбиват с миксер, след което се оставят на бавен огън. След 5 минути в сместа се добавят 2-те супени лъжици разтворимо кафе като се разбърква до получаване на еднородна смес. Оставя се още 3-5 минути. След това сместа се сваля от огъня, добавя се брашното и се разбърква добре. Получената смес отново се поставя на слаб огън и се разбърква в продължение на 5-7 минути. След това се добавят ванилиите, и се разбърква още 15-20 мин. Получената смес се оставя да се охлади, разлива се в чаши и се поставя в камерата за 4-5 часа. Кафения сладолед е готов!

Tchibo

Необходими продукти:

1 чаена лъжичка мляно кафе Tchibo Exclusive
1 чаена лъжичка мляно кафе Tchibo Exclusive Decaf
1 чаена лъжичка мляно кафе Tchibo Family intense
захар на вкус

Начин на приготвяне

В джезве се смесват трите вида мляно кафе Tchibo, едно след друго и се заливат с 200 мл вряла вода. Оставят се три минути, след което се филтрира. Добавете захар на вкус и разлейте в чашки. Получава се кафе с оттенъци от три вида кафе в една чашка.

Tchibo

Необходими продукти:

2 топки ванилов сладолед
половин чашка ананасов сок
1 чашка силно студено разтворимо кафе

Начин на приготвяне

Всички компоненти се смесват, разливат се във високи чаши, които се украсяват с разбита сметана, течен шоколад и се сервират със соленки и дребни сладки. Вкусно и оригинално!

Tchibo

Необходими продукти:

мляно кафе
мляко
настърган шоколад

Начин на приготвяне

Кафето се сварява и се налива в чашки. Млякото се разбива до получаване на пяна и внимателно се насипва в чашите с кафе. С помощта на формичка или по средата се посипва настъргания шоколад.

Tchibo

Необходими продукти:

200 мл сварено охладено кафе
100 гр сладолед
100 мл мляко
1-2 супени лъжици ликьор Айриш Крим

Начин на приготвяне

Всички компоненти се смесват , разбиват се с миксер и се сервират във високи чаши. Докато Айс кафе Микс може да сервирате на детския празник, Айс-кафето с ликьор ще възхити родителите.

Tchibo

Необходими продукти:

200 мл готово охладено чисто кафе
200 гр сладолед
200 гр мляко
2-3 чаени лъжички какао на прах
канела (по желание)

Начин на приготвяне

Всички съставки се смесват и се разбиват с миксер, след което се разливат във високи чаши. С Айс кафе Микс, може да изненадате гостите на детския празник.

Tchibo

Необходими продукти:

20-40 гр мляно кафе
100 гр захар
10 кубчета лед
1 л студена вода

Начин на приготвяне

Готовото, охладено кафе, захарта и ледът се смесват и се разбиват в блендер до получаването на хомогенна маса. След това се добавя студената вода и получената смес се разбива с миксер.