Намерете го само от Tchibo

Национални рецепти

Във всяка страна, кафето се приготвя по различен начин. Предлагаме Ви уникално пътешествие във времето и пространството. С всяка рецепта може да направите уникално пътешествие във времето и пространството: да се потопите в романтична атмосфера с френско кафе; с глътка английско кафе да се озовете в някоя уютна лондонска кафетерия; да почувствате дълбочината и силата на горещото арабско кафе. Открийте света с помощта на рецептите от Tchibo!

Необходими продукти за 2 порции:

2 супени лъжици мляно кафе
500 мл вода
захар (желателно кафява) на вкус
2 портокалови резенчета с размер 7 х 1 см
2 лимонови резенчета с размер 2 х 1 см

Начин на приготвяне:

За приготвянето на кафе по австралийски е необходима шварц машина. На дънто на каната на шварц машината се поставят резенчетата портокал, лимон и карамфил (върху тях трябва да капе горещото кафе). Когато каната се напълни, кафето трябва да престои малко, за да поеме аромата на подправките, но не оставяйте кафето да престои. Сервирайте кафето в топли чаши и добавете захар на вкус.

Необходими продукти за 2 порции:

чашка силно горещо черно кафе
чашка горещо мляко
два яйчни жълтъка
75 гр пудра захар или кристална
1 опаковка желатин (10-15 гр)  

Начин на приготвяне:

Жълтъците и пудрата захар се разбиват в емайлиран съд. В получената смес се добавя горещото кафе. Сместа се оставя на котлона и непрекъснато се разбърква, без да се кипва. След това трябва да добавите желатина, предварително разреден в няколко лъжички топло кафе. Полученият кафе крем се разлива в малки формички и се оставя в хладилника.

Необходими продукти:

8 чаени лъжички мляно кафе
1 чаена лъжичка какао на прах
1 чаена лъжичка захар
4 чашки ром
150 гр сметана
400 мл вода  

Начин на приготвяне:

За приготвянето на кафе по бразилски е необходимо да се свари какаото със захарта и млякото. Когато заври, се добавя мляното кафе. Напитката се прецежда и се разлива в чашки, в които се добавя не голямо количество топъл ром, a отгоре се добавя разбита сметана.

Необходими продукти:

1 чаена лъжичка
фино смляно кафе
1-2 чаени лъжички захар
сметана
ванилия
настърган шоколад

Начин на приготвяне

Приготвя се кафе по турски, което се разлива в чашки. Отгоре се добавя разбита сметана със захар и ванилия, а върху нея се поръсва настърган шоколад.Може да приготвите кафето с чиста сметана, а захарта да поднесете отделно.

Необходими продукти:

1/2 чашка горещо силно кафе
1 чашка яйчен ликьор
1 супена лъжица
разбита сметана
малко количество какао на прах

Начин на приготвяне:

Кафето се сервира в големи чаши. Първо се разлива кафето, след това се добавя ликьора. Най-отгоре се поставя разбита сметана и се украсява с какао на прах.

Необходими продукти:

8 чашки горещо кафе
1 чашка тъмен ром
3/4 чаша кафява захар
2 пръчки канела
12 цели парчета карамфил

Начин на приготвяне

Съставките се смесват и се нагряват на бавен огън. Преди да се сервира, трябва да престои 2 часа. 

Необходими продукти:

1 чаена лъжичка фино смляно кафе 
50 мл ирландско уиски (или водка)
сметана

Начин на приготвяне

В чаша с дебели стени се налива 1/3 от ирландското уиски (или водка), след което се долива кафе до 2 см от ръба на чашата.После само се добавя захар на вкус, разбърква се и отгоре се поставя бита сметана, без да се разбърква. Кафето по ирландски се пие през слой сметана със сламка. Тази напитка ободрява, освежава и загрява. Може да го поднесете по всяко време на годината.

Необходими продукти:

1 чаена лъжичка фино смляно кафе
200 – 250 мл мляко

Начин на приготвяне

Италианското кафе се вари не във вода, а в мляко. Готовото кафе се прецежда в чашки. Захарта се сервира отделно.

Необходими продукти:

50 мл силно кафе
250 мл червено вино
3 капки водка
захар на вкус

Начин на приготвяне

Всички продукти се смесват и се сервират на масата. Разлива се в кафени или стъклени чаши.Това кафе, както и всички напитки съдържащи алкохол, оказват сълно въздействие, като не се препоръчва приема в големи количества.

Необходими продукти :

1 л горещо кафе
120 мл коняк
60 мл ром
захар на вкус
1/2 пръчка канела
6 щипки карамфил
лимон
портокал

Начин на приготвяне

Канелата, захарта, карамфилът и резенчетата лимон и портокал се смесват добре и се заливат с рома и коняка. Загрява се сместа на котлона, но в никакъв случай не се оставя да закипи или загори. След това внимателно влейте отделно свареното кафе.

Необходими продукти:

3 супени лъжици захар
250-300 мл вода (в зависимост от това колко силно искате да бъде кафето)
1 щипка черен пипер
1 щипка канела
1/2 чаена лъжичка розова вода (по желание)

Начин на приготвяне

В джезве се поставят кафето, пипера, подправките, захарта, смесват се и се добавя студена вода. Сложете на котлона на слаб огън, както обичайно се приготвя кафе по източно: когато започва да се надига пяна, джезвето се дръпва от котлона, докато спадне, след това отново се поставя на огъня. Цялата процедура се повтаря 2-3 или повече пъти. Веднага след повторното нагряване на кафето се добавя капка вода. По желание може да прецедите кафето.

Необходими продукти:

8 чаени лъжички мляно кафе
1 чаена лъжичка какао на прах
мляко на вкус
яйчен жълтък

Начин на приготвяне

Към мляното кафе се добавя малко какао на прах. Сервира се горещо в гарафа или кафеник. Вместо мляко може да добавите яйчни жълтъци – на 2-3 чашки е достатъчен един жълтък. Жълтъците се разбиват се се добавя захар на вкус. На върха на чашите с кафе се пуска лъжица разбита пяна.

Необходими продукти :

1 чашка кафе
1 портокал
5 супени лъжици коняк
5 супени лъжици ликьор “Бенидиктин”
1 чаена лъжичка тръстикова захар
3 цели зърна карамфил

Начин на приготвяне

Карамфилът се сварява с изцедения портокал. В голяма чаша се поставя захарта и се залива с канелата. Отделно се смесват коняк и ликьор “Benediktin и се загряват. Алкохолната смес, докато е топла се налива в чашата. След това се допълва кафето и се сервира.  

Необходими продукти:

мляно, силно изпечено до тъмно кафе
захар на вкус
1 щипка канела

Начин на приготвяне

За приготвянето на това кафе се избира силно изпечено, тъмно кафе. Вари се като кафето по източно, като към готовото кафе се добавя щипка канела.

Необходими продукти:

1 чаена лъжичка мляно кафе
1-2 чаени лъжички захар
лимонов сок

Начин на приготвяне

Към кафе приготвено по турски се добавя изцеден лимонов сок. Лимонът може да се нареже на тънки колелца и да се сервира отделно.

Необходими продукти:

3 супени лъжици едро смляно кафе
2 чаени лъжички захар
1 чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка какао
1 чаена лъжичка семена от анасон
щипка сушени кори от портокал

Начин на приготвяне

Продуктите се смесват и се сварява кафето по предпочитания метод.

Необходими продукти :

6 чаени лъжички фино смляно кафе
4 чашки вряла вода
щипка сол
щипка черен пипер
1 капка френски коняк
захар на вкус

Начин на приготвяне

Готовото кафе се филтрира, добавят се внимателно солта и черния пипер. Кафето се разлива в малки чашки, долива се коняк и се добавя захар на вкус. При приготвянето на френско кафе е много важно да не прекалите със солта и черния пипер, тъй като може да се развали вкуса.

Необходими продукти :

1 чаена лъжичка фино смляно кафе
1-2 чаени лъжички захар
мляко

Начин на приготвяне

Готовата напитка се получава при смесване на кафето с млякото в съотношение 2:1

Необходими продукти:

горещо силно кафе
горещо сладко какао
бита сметана на вкус

Начин на приготвяне

Готовото кафе и какао се смесват в съотношение 1:1, кипват се заедно, разливат се по чашите и отгоре се декорират с разбита сметана.